Opleidingen

Om bedrijven actief in de handel en verwerking van aardappelen, fruit en groenten te helpen bij het implementeren van autocontrole op de werkvloer voorzien Belgapom - Fresh Trade Belgium - Vegebe een aantal opleidingsinitiatieven.

Belangrijke opmerking:

Voor het volgen van de opleiding is het noodzakelijk de Gids Autocontrole aan te schaffen, gezien de Gids gebruikt wordt als lesdocument.

Hieronder vindt u ons opleidingsaanbod. Voor meer informatie of voor inschrijvingen kunt u zich wenden tot het secretariaat via het contactformulier op de website of telefonisch op het nummer 09/339.12.52-50.

Food Contact Materials & AUTOCONTROLE

In deze opleiding wordt dieper ingegaan op de scope en implementatie van deze gids. Aanvullend op het theoretisch kader (verduidelijking definities, verduidelijking wetgeving, ….), wordt - aan de hand van praktijkvoorbeelden - geïllustreerd hoe dit aanvullend hoofdstuk voor uw bedrijf wel/niet van toepassing kan zijn én hoe u moet omgaan met de implementatie ervan. U krijgt dus een antwoord op het vraagstuk ‘gevarenanalyse m.b.t. chemische migratie’ volgens uw type verpakking en/of uw activiteiten.

Tevens gaat de lesgever dieper in op diverse types verpakking en hun samenstelling én wordt nadere toelichting gegeven rond de FCM- (food contact material) en migratiewetgeving. Begrippen zoals ‘verklaring van overeenstemming’ (VVO); globale en specifieke migratie (OML en SML) alsook de migratietesten en simulanten worden in detail verduidelijkt aan de hand van duidelijke cases.

De opleiding wordt bewust tot kleine groepen gehouden zodat elke deelnemer een antwoord op zijn bedrijfseigen situatie kan hebben. In kort, voor deze opleiding gaan we voor een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgever); gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Tijdstip en locatie: 16/01/2019 van 9u30 tot 17u

U kunt steeds uw interesse kenbaar maken bij het secretariaat, tel: 09/339.12.50 - Christa.Dhaese@fvphouse.be

Dankzij de Q-for erkenning van FVPHouse kunnen de Vlaamse bedrijven een deel van dit bedrag recupereren via de KMO-portefeuille. U kunt alles nalezen op de website www.vlaio.be of informatie vragen bij Christa D'Haese via Christa.Dhaese@fvphouse.be

Alimento komt tussen voor PC 118-220 bedrijven voor € 130 pp (€ 65 per halve dag) met een maximum van 3 personen per bedrijf (of bedrijvengroep).